• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 09-10-11 november 2018

Heren B: KSV Bredene - KVV Oostduinkerke   3-3

Met Oostduinkerke kwam de leider vrijdagavond op bezoek. Met 26 gescoorde doelpunten in de laatste 5 matchen wisten we dat de bezoekers goed bij schot waren en we dus ook onmiddellijk wakker moesten zijn, en dat waren we ook. We begonnen goed aan de wedstrijd die redelijk gelijk opgaand was en we een goed blok neerzette tegen een zeer sterke tegenstander, die  zeker in aanvallend opzicht over enorm veel kwaliteit beschikte maar defensief toch enkele keren op de proef gesteld werd. En dat werd ook duidelijk toen we scoorde uit een goed getrapte vrije trap van Dante waarop Maxim ongehinderd aan de 1ste paal de bal in doel kon verlengen. Daarna kwamen de bezoekers steeds beter in de wedstrijd en dwongen enkele halve kansen af. Ze lieten de bal goed rondgaan maar wij liepen alles goed dicht en kwamen er steeds gevaarlijk uit. Hadden we dit soms wat beter uitgespeeld hadden we misschien een grotere voorsprong gehad aan de rust maar dat ging dan misschien overdreven geweest zijn.

Direct na de rust werden we in 7 minuten  2 keer koud gepakt. 1 keer na slecht wegwerken door ons en een 2de keer na een counter die volgde op een corner van ons. De bezoekers dachten dat het een walk over zou worden maar niets was minder waar. na 2 scherpe tegenprikken stonden we opnieuw 3-2 voor. vanaf dat moment en na enkele wissel ,waardoor de leeftijd van de ploeg nog zakte, moesten we achteruit maar we hielden goed stand en vochten voor elke meter en kwamen op de counter nog enkele keren gevaarlijk er uit. net toen we dachten de leider verslagen te hebben gleed Dante uit en maakte hierdoor hands. In de 16 oordeelde de scheids en in minuut 92 kregen we dan toch nog de gelijkmaker tegen.jammer en een ontgoocheling maar als we eerlijk zijn mogen we blij zijn met dit punt en de getoonde weerbaarheid van de ploeg. 

Heren A: KSV Bredene - KSV Jabbeke   2-1

Na een schitterende eerste periode begon Bredene zonder druk aan de wedstrijd tegen Jabbeke.

Voor Johnny en Glenn een blij weerzien met hun ex-ploegmaat Steve Stellamans, de huidige trainer van Jabbeke.


De wedstrijd begon terug met veel middenveld spel wat de match niet ten goede kwam.

Het enige gevaar in het eerste halfuur kwam er via Dylan die de lat trof met een harde knal. In de 31ste minuut toch opschudding toen Dylan geraakt werd door de doelman in de 16, terechte penalty. Een kolfje naar de hand van wie anders dan Jurgen Debeer.

5 minuten later was er een goeie redding nodig van Sofean op knal van Vandekerckhove, zo gingen de heren met een 1-0 voorsprongde rust in.


Na de rust hetzelfde spelbeeld met weinig kansen tot op het uur, Thijs Simoen miste een kopbal van dichtbij. Het signaal voor Bredene om terug tempo in de wedstrijd te brengen, toch kwam de eerste kans er via een stilstaande fase en niet via een uitgespeelde kans. Debeer met de vrije trap, mooi afgewerkt door Luissint maar de lijnrechter vlagt af voor buitenspel. Onterechte beslissing…

Na enkele kansen langs beide zijden scoorde Bredene dan toch de 2-0, doorsteekbal van Dylan, afgewerkt door Mo. Match gespeeld denkt u dan maar onze doelman dacht er anders over en verkeek zich op een voorzet in doel gekopt door Thijs Simoen. Een domper voor hem ondanks zijn goede wedstrijd, weg clean sheet. De wedstrijd bleef zo nog 10 minuten spannend maar onze gladiatoren gaven hun voorsprong niet meer weg en blijven zo op een onverwachte maar zeer mooie tweede plaats!


Volgende week trekken de heren naar Veldegem, een niet te onderschatten ploeg. Maar… we hebben weeral niets te verliezen.

Doe zo verder boys!!

Dames A: KSV Bredene - SC Zonnebeke   2-1

Bredene had in de 1e paar minuten al 2 grote kansen, maar op een diepe bal van Zonnebeke mispakken we ons en de speelster werkt goed af. 0-1 na amper 6 minuten. We krijgen toch een 5tal grote kansen, maar de bal wil er terug niet in vandaag. Grote kansen krijgt Zonnebeke ook niet en wij hebben het toch wat moeilijk tegen het fysieke voetbal van hen.

2e helft gaan we volop voor de overwinning. We drukten Zonnebeke op hun helft en dat resulteerde in de 1–1 in de 65 minuut. Lisa krijgt op de een of andere manier de bal en werkt mooi af. Kopjes bij Zonnebeke gaan naar beneden en we ruiken de overwinning. In de 84e minuut dan eindelijk loon naar werken, Audrey met de assist en Sarah scoort de 2-1.

Verdiende overwinning, met vooral een team die bleef knokken en vechten tot het einde

• WELDRA MEER VERSLAGEN •

Volg ons via Facebook