• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 11-12-13 januari 2019

Dames B: KSV Bredene - SW Ladies Harelbeke   2-3

Na onze blamagewedstrijd in Wenduine hadden we iets recht te zetten tegen de 3de in het klassement. Met de inbreng van Lisa Quartier zie je dat heel de ploeg op een hoger niveau speelt . We starten de wedstrijd zeer goed en dat leverde ons na 15 minuten een mooi doelpunt op van Jana Dobbels die op haar rechterkant alleen op doel afgaat en beheerst afwerkt. De laatste 20 minuten van de eerste helft verliezen we de greep op de wedstrijd en dat leverde 2 doelpunten op voor de bezoekers en een onverdiende 1-2 ruststand.

Na het uitvallen van Oce Monos mocht onze 2de A speler,  Tatjana Ryckewaert, invallen waarvoor dank.

 

De 2de helft ging goed op en neer en dat leverde een prachtig doelpunt op van Lisa die vanuit de 16 mooi scoorde. Met een 2-2 was dit een verdiende uitslag maar het noodlot sloeg toe in de laatste 5 minuten waar we onvediend 2-3 achter komen en dit konden we in het slot niet meer rechtzetten .

 

Top gedaan Dames op naar volgende week .

Heren A: KSV Bredene - KFC Varsenare   2-1

Ondanks de slechte staat van ons terrein hadden beide ploegen er zin in. Bredene begon zoals steeds ontspannen en zonder hoge verwachtingen aan de wedstrijd. Na een korte studieronde van 5 minuten was er een snelle counter via Robbe die mooi Mo kon bedienen, die perfect afwerkte.

Bredene kwam niet meer in de problemen tot Bettens in de 20ste minuut kon afwerken aan de tweede paal met een gekruist schot. De volgende 15 minuten waren zeer lastig voor Bredene, er was dan ook een attente Sofean nodig om Dejonghe van de 1-2 te houden. Na dit moeilijk kwartier nam Bredene de wedstrijd terug in handen en in de 40ste minuut scoorde Kenneth op voorzet van Koen. Met een 2-1 voorsprong aan de rust was de wedstrijd zeker nog niet gedaan.

 

De tweede helft bleef spannend maar bleef wel zonder echte grote kansen. Bredene kon de match perfect onder controle houden en de spelers waren duidelijk niet van zin om dit nog weg te geven. Met een schitterende mentaliteit hielden ze de drie punten in Bredene!

 

Dankzij deze 3 punten komen de heren 4 punten los op de eerste plaats en blijven ze 18 wedstrijden ongeslagen!!! Enkel Wielsbeke lukte hetzelfde huzaren stukje in onze provincie.

 

Wederom een dikke proficiat aan de volledige ploeg en hopelijk laten we ons niet te grazen nemen op St. Kruis.

Dames A: KSV Bredene - KFC Moerkerke   1-1

De 1e helft kregen we toch enkele kansen, Moerkerke kreeg die ook maar Tiffany Ryckewaert stond zoals de laatste weken goed te keeperen. We krijgen kort voor de rust zelfs nog de grootste kans, Audrey Vince Hallaertmet de individuele actie, prachtig schot die op de deklat belandt.


2e helft zelfde spelbeeld. Moerkerke met de druk naar voor, dit wordt beloond met in de 57e minuut de 0-1. We blijven zoeken naar ons beste spel, maar er lukte niks vandaag. De laatste 10 minuten beginnen we dan toch wat te drukken, wat enkel corners oplevert. Enkele minuten later wordt Alaia Chaffart onderuitgehaald in de 16, zuiver penalty die Sarah Metsu omzet, 1-1.

Puntendeling is misschien niet heel correct, maar we kunnen voor het eerst dit seizoen punten pakken tegen een top 5 ploeg.


Volgende week naar de laatste in de stand, Kortrijk.

Volg ons via Facebook