• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 12, 13 & 14 oktober 2018

U7: VKSO Zerkegem - KSV Bredene

Onder een stralende ochtendzon ging onze U7 bij de buren Vkso Zerkegem op bezoek.

Na een wat chaotische trainingsweek hadden onze troepen wat goed te maken voor hun trainer Kenny. Ze zetten dan ook terug vanaf minuut 1 hun beste beentje voor!

Onmiddellijk bij aanvang zag je terug hun vaardigheden naar boven komen: mooie dribbels, driehoekjes, passes, harde knallen,...

Iedereen langs de zijlijn was weer euforisch om na 10 minuten 3-19 op het scorebord te zien.

Nadat een van de spelertjes kampte met een kater van de avond ervoor, besloten Milan en Mauro het alleen op te nemen tegen 3 tegenspelers! Wat een klasse! De tegenstander werd van het kastje naar de muur gestuurd. 

Na een goed uurtje voetbal en een leuke wekelijkse penaltyreeks, trokken ze vol blijdschap naar de douches, om daarna nog wat te verorberen in de kantine. 

Mauro, Milan, Rens, Levi, Jef, Kobe en Xiebe scoorden samen 68 doelpunten en kregen er slechts 13 tegen. 

Na een onverslaanbare reeks tot nu toe mogen ze zich ' herfstkampioen' noemen van de u7.

U9A: KSV Bredene – K. Zwevegem Sport   27–4

Vandaag kregen onze jongens en meisje het bezoek vanZwevegem Sport. Met 15 op 15 gingen onze toppers op zoek naar de zesde zege op rij en zich zo mogelijk te kronen tot herfstkampioen.

Trainer Mike kon vandaag rekenen op de volgende spelers:
ZyonCalcoen, Loïc Van Puymbroeck, Emile Deplacie, Arthur Proot, Liam Vermeersch, Levi Pattyn, Liam De Knaep en Liesanne Loose.
Mathis Melis kreeg deze wedstrijd rust maar was wel aanwezig om zijn ploegmaats te komen aanmoedigen.Super Mathis!

De opwarming maakte al duidelijk dat Bredene geen spek voor de bek was voor de bezoekers ten noorden van Kortrijk. Dit zou vandaag wel eens een afstraffing kunnen worden voor de rood-witten.
En na de eerste minuten van het eerste kwartier kwam de voorspelling dan ook uit. Bredene scoorde aan de lopende band na telkens meer dan behoorlijk te combineren. Ieder doelpunt was quasi een “tip-in”, dus die combinaties liepen tot aan de achterlijn. Met 8 doelpunten tegen 1 konden we de rust in gaan. We moeten hier zeker vermelden dat in dit eerste kwartier we met een reflex van gelegenheidsdoelman Loïc, een wereldredding hebben mogen aanschouwen.
In Bredene hebben ze zo geen reddingen meer gezien sedert het seizoen 2000-2001 waar bij de toenmalige Junioren, wat nu de U21 heet, doelman Gregory De Knaep een patent had op dit soort wereldreddingen. Deze gouden generatie kroonde zich in februari al tot kampioen en beschikten over absolute topspelers. Buiten een klasse doelman was er ook de karaktervolle kilometervreter op de linker vleugel en de creatieve, technisch sterke “spielmacher” die menig tegenstanders met het schaamrood op de wangen van het veld stuurden, na wederom een pak voor de broek te hebben mogen uitdelen.
Het tweede kwartier werd, na 9 maal te hebben gescoord tegen 1, afgesloten met een 17-2 ruststand halfweg de wedstrijd. Het mooie aan dit team is dat niemand dan voor eigen glorie gaat spelen maar de combinaties blijven komen.
Het derde kwartier nam Bredene, uit respect voor de tegenstander, wat gas terug. Het goede voetbal bleef aanwezig, maar er werd nog meer de accenten op het passen gelegd i.p.v. op het scoren. Met 6 doelpunten tegen 1 stond de tussenstand na ¾ wedstrijd op 23-3.
Het vierde kwartier kwam Zyon eens in de punt te spelen. Na vaak al de rots in de branding te zijn in de verdediging, bedankte hij zijn trainer met 4 keer op rij te scoren. Net voor affluiten scoorden de bezoekers nog de eerredder, wat de 27-4 eindstand betekende.

Proficiat boys and girl!! Met 18 op 18 hebben jullie de heenronde afgesloten met een perfect rapport en mogen jullie zichzelf, meer dan terecht “HERFSTKAMPIOENEN” heten.
Na deze reeks goeie prestaties mag er eens tijd zijn voor ontspanning. De training van maandag wordt vervangen door een teambuilding naar de kermis. Dit hebben jullie zeker verdiend
Volgende week staat met de thuiswedstrijd tegen Eernegem, de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma.
Alle supporters trouw op post!

U12A: SC Zonnebeke - KSV Bredene   2-5

Vandaag stond de verplaatsing naar Zonnebeke op het programma. Veel voetbal mochten we vandaag niet verwachten want de velden van de club uit de westhoek zagen er absoluut catastrofaal uit. De club mocht deze zomer, omwille van de aanhoudende droogte, hun velden niet sproeien.
Een echt patattenveld!

Trainer Steve kon vandaag rekenen op de volgende spelers:
Kaïn Wallaert, Wout Vansteene, Milan Lefevre, Mats Boey, Matisse Coudeville, Jorden Roeygens, Dylan Verhaeghe, Maxim Melis, Ole Avereyn, AidenLenoir, IkerWynrocx en YelaniDebuck.
Théo Berg en Jelle Schreel werden niet geselecteerd.

Bredene was veruit de betere ploeg maar op zo’n veld is het niet van belang wie het best kan voetballen, maar wie het best kan anticiperen op een wegspringende bal.
Het eerste kwartier gingen we met een 1-0 achterstand rusten na een poging tot voetbal.

Het tweede kwartier was er wederom niet veel te beleven. Iedere kans dat je probeert te creëren loopt telkens fout af omwille van een vreemde capriool van de bal op dit veld. Toch slaagde Jorden er in om de bordjes halfweg de wedstrijd weer gelijk te zetten.

Geen fruit halfweg want iemand was het vergeten… ????
Hadden het groentjes geweest konden we ze misschien uit de grond trekken ter plaatse…

Hetderde kwartier nam Bredene toch afstand van de thuisploeg. Het niveauverschil deed de wedstrijd nu toch meer kantelen in het voordeel van de bezoekers.
Met een heerlijke pot van Mats, die met zijn linker de bal enig mooi in de linker bovenhoek krulde, kwam Bredene voor het eerst op voorsprong.
Vervolgens ronde Yelani de mooiste aanval van de ochtend af. Via Jorden op links kwam de bal in de voeten van Dylan die aan de eerste paal kwam opgedoken. Die was onbaatzuchtig en met veel overzicht zag hij dat Yelani van zijn rechter vleugel naar binnen aan het snijden was. Dylan legde knap breed voor Yelani en die ramde de bal tegen de touwen. 1-3.
Bal bij de nr 11 op de flank… nr 9 duikt op aan de eerste paal… en nr 7 komt aan de tweede paal inlopen… Lijkt me verdacht veel op een oefening van de toptraining die deze jongens donderdag hebben mogen meemaken. ????

Het vierde kwartier was nog maar net begonnen en Matisse scoorde al de 1-4.
Zonnebeke liet zich echter niet doen en met een raket fusilleerde de spelmaker van de thuisploeg onze doelman. Onhoudbaar voor Kaïn en met 2-4 kon het nog spannend gaan worden.
Jorden scoorde nog de 2-5 met een puntertje op aangeven van Matisse. Boeken toe en zo snel mogelijk deze non-wedstrijd op deze akker vergeten lijkt me het verstandigste.
 

Volgende week start de terugronde met de verplaatsing naar Rumbeke.
Alle supporters trouw op post!!!

U12B: KSV Bredene - SVD Kortemark   4-2

U12B neemt verdiende 1 ste overwinning tegen Kortemark

De jongens van Kevin Rau begonnen met een verschroeiend tempo aan het eerste kwartier. Bij wijlen kregen we flitsend champagnevoetbal te zien. De jongens voetbalden de kansen bij elkaar, maar de afwerking liet op zich wachten. Op de paal, nipt naast, nipt over en nog eens nipt naast waren de oogstrelende fases waar de supporters werden opgetrakteerd.

Zoals wel eens meer gebeurt in voetbal, kregen onze jongens na terug een goede start het deksel op de neus. Een counter resulteerde in de 0-1. Onze jongens probeerden te blijven voetballen, maar een misverstand leidde tot de 0-2. Bredene hield het meeste balbezit, maar grote kansen werden er niet meer bij elkaar gevoetbald.

In het derde kwartier luidden onze jongens de ommekeer in. Met oerdegelijk voetbal gingen onze jongens door. Uiteindelijk wisten de jongens de weg naar het net te vinden. Na een goeie actie 1-2.
Op het einde van het derde kwart begon het iets moeizamer te lopen, doch scoorden onze jongens de oververdiende gelijkmaker.

Het vierde kwart duwden onze jongens door. Maar Kortemark kwam er enkele keren counterend gevaarlijk uit. De jongens bleven voetballen en uiteindelijk scoorden ze na een mooie actie de 3-2.
Na 3 minuten werd de bevrijdende 4-2 gescoord.
De bezoekers scoorden nog terug de aansluitingstreffer in de laatste minuut, maar de jongens gaven de fel bevochten overwinning niet meer uit handen.

U17: KSV Moorsele - KSV Bredene A   1-3

Op papier is moorsele nog een redelijk goeie ploeg. Bbredene moest winnen om eventueel te hopen op een eerste plaats in het klassement. Bredene had het in het begin even moeilijk om aan kansen te geraken maar plots wist Justin Devriese wel de weg naar doel te vinden. In de 2de helft begon Bredene goed en kreeg meer en meer kansen en toen de doelman van Moorsele een slechte uitrap had gegeven kon Yenko Hoste er van profiteren en trapte van een verre afstand de bal over de keeper binnen. Toen kwam er helaas een tegendoelpunt, die werdt gemaakt doordat we de bal achterin niet weg kregen en daarvan kon Moorsele profiteren. Met het einde in zicht kon Justin Devriese nog eens scoren. Zo wint bredene met 1-3 en steenbrugge liet punten liggen op Kuurne waardoor Bredene dus de eerste staat in het klassement.

Dames A: SK Staden - KSV Bredene   7-3

Onze dames verliezen met overdreven 7-3 cijfers van Staden.

We begonnen terug minder aan de match en na 6 minuten stond het al 1-0. Na de goal begonnen we eindelijk terug ons spelletje te spelen, met resultaat. Na een duwfout, penalty en Sarah scoort, terug 1-1. We hebben overwicht, maar het blijft opletten voor de counters van Staden. Ze komen 3x over en kunnen 3x scoren, een zware 4-1 aan de time.

We komen super gemotiveerd uit de kleedkamer. In minuut 48 terug penalty en Tat scoort. We blijven druk zetten en in minuut 54 de perfecte corner van Alaia en Sarah kopt onhoudbaar binnen. 4-3 en onze dames geloven er terug volop in. Staden komt niet meer aan de goal, maar het mocht terug niet zijn. In minuut 65 krijgen we terug het deksel op de neus, op counter scoren ze de 5-3 en de kopjes allemaal naar beneden. Uiteindelijk wint Staden met 7-3.

Momenteel zitten we in een leerproces en je merkte vandaag dat Staden heel wat meer ervaring heeft. Maar we komen der wel, groot geloof in onze ploeg. Op naar volgende week tegen Westhoek

 

Heren A-kern: KSV De Ruiter - KSV Bredene   1-1

Na het vervullen van hun stemplicht mochten de heren zich terug opmaken voor een stevige tegenstander.
De Ruiter, al enkele jaren een topploeg in de reeks, kon dit jaar terug zijn kern behouden.
We waren nog geen minuut bezig of Dylan lag al tegen de grond toen hij alleen op doel kon afgaan, geen fout, geen kaart. Rare beslissing van de scheids…
Beide ploegen besloten om het 25 minuten lang gesloten te houden tot Xavier verstek diende te geven wegens een liesblessure.
Na 33 minuten, de eerste kans voor De Ruiter en direct bingo, actie Vandepitte, afgewerkt door Knockaert. 5 minuten later was er een attente Sofean nodig om Yaftali van een doelpunt te houden, Bredene was nergens de laatste 20' van de eerste helft, enig lichtpuntje was de kopbal van Gianni op de lat na voorzet Brackx.
De trainer was dan ook niet tevreden aan de rust en iedereen wist dat het beter moest.
In minuut 47 kwam Kimpe oog in oog te staan met doelman Caes maar die had een puike redding in huis.
Het sein om er vol voor te gaan met als gevolg een prachtig doelpunt van Dylan 1-1.
20 minuten voor het einde even opschudding toen Dylan als een Zwitsers mes doorheen de verdediging van De Ruiter sneed met een fout net voor de 16 als gevolg. De vrije trap van Debeer was net niet genoeg in het hoekje om Caes te grazen te nemen.
Een kwartier voor het einde was er terug een sterke Caes op een schot van Brackx na actie Kimpe.
Bredene was duidelijk sterker de tweede helft maar het bleef 1-1, over de gehele wedstrijd gezien misschien wel de juiste uitslag.
Volgende week zaterdag komt Spermalie op bezoek met hopelijk nog eens een driepunter op zak voor Bredene!

Volg ons via Facebook