• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 13-14-15 december 2018

Heren A: KSV Bredene - SK Eernegem   1-0

Als afsluiter van een zeer geslaagde maar bitter koude kerstmarkt mochten de heren 2018 afsluiten met een thuiswedstrijd tegen SK Eernegem.
Ons veld lag er slecht bij, zeker door de aanvriezende regen waardoor het moeilijk voetballen was.

Toch probeerden beide ploegen te voetballen wat tot kleine kansjes leidde.
De beste kans was voor Kenneth op het halfuur maar doelman Vergracht maakte deze onschadelijk met de voet.
Het gevolg was een logische 0-0 aan de rust.

De tweede helft starte Bredene met de wind in de rug en zette direct druk naar voor.
Op het uur bezorgde Jochen Delrue Bredene een 1-0 voorsprong met een rake kopbal op corner van Debeer.
Bredene op rozen om hun 16de match af te sluiten zonder nederlaag.
Na 25 minuten voetballen in de tweede helft was er een grote kans voor Eernegem via Bela maar hij kon net niet besluiten.
Enkele minuten was het aan de andere kant te doen via Bohn maar opnieuw stond Vergracht op de juiste plaats.
Bredene kwam verder niet meer in de problemen, mede door een secure verdediging.

Zo sluit Bredene de 2018 af met 36 op 48, een SCHITTEREND resultaat!

Een dikke proficiat aan spelers en trainers, die zo met een zeer goed gevoel de feestdagen kunnen starten.


In naam van KSV Bredene, iedereen een prachtig eindejaar toegewenst!!!

Dames B: KSV Bredene - SK Staden   2-1

In de de eerste helft kregen we een 5 tal kansen die spijtig genoeg niet verzilverd werden. Toch konden we gaan rusten met een verdiende 1-0 voorsprong die werd opgezet door Chayenne Brys die een doorbraak op links forceerde en met haar snelheid de grote rechthoek indook en gepast aflegde naar Céline die dan simpel binnen duwde . De 2de helft was de wedstrijd evenwichtiger en kwamen zij wat meer in de wedstrijd toch zonder echt gevaarlijk te zijn . De 2-0 werd gescoord door Oce die denk ik uit een rebound staal hard de 2-0 voorbij de keeper trapte. Toen was er nog een 20 tal min te spelen en leek de zege veilig maar niks was minder waar want op een hoekschop kon staden tegen scoren en met nog een 5 tal minuten werd het toch nog bibberen maar onze verdediging stond pal onder leiding van Laura Quartierdie als ervaren speelsters de jonge meisjes met raad en daad bij stond . Toch wil ik iedereen erop wijzen dat ze alle 12 een topwedstrijd gespeeld hebben 

Dames A: KSV Bredene - KSKV Zwevezele   4-2

Na onze blamage van vorige match tegen De Ruiter, wilden we vandaag zeker een goede prestatie neerzetten.

Zwevezele begon met 8 andere speelsters aan de aftrap ivg met de heenmatch (3-12 winst), dus we wisten niet hoe sterk ze stonden met nationale speelsters.

We begonnen zeer sterk aan de match en dit werd al na 5 minuten beloond. Alaia met de assist op Lisa, 1-0. Door het slechte veld werd het een zeer bitsige match met weinig mooi voetbal. We hadden wel overwicht, maar scoren blijkt de laatste weken moeilijk te lukken. Bij een zeldzame uitbraak van Zwevezele belandt de bal ongelukkig op Tat haar hand, penalty en 1-1 als gevolg. We waren de betere ploeg en wilden ook met een positief gevoel de rust is. 2 minuten na de tegengoal was het al direct terug 2-1 met de perfecte aanval. Tiff naar Audrey, sarah diep door op links, voorzet naar Joke en die legt perfect af. 3 minuten later direct 3-1. Joke werd diep gestuurd en onderuit gehaald in de 16. Penalty en Tat zet die perfect om, 3-1.

Verdiende tussenstand, maar na vorige week weten we dat een match nooit gespeeld is. 2e helft zelfde spelbeeld met overwicht en een dozijn aan kansen voor ons. In de 54e minuut scoort Lisa haar 3e van de dag op assist van Audrey. Zwevezele krijgt nog terecht een penalty in de 67e minuut, 4-2. In vergelijking met vorige match, spelen we deze week de match perfect uit.

Volgende week halve finale beker. Met de mentaliteit en voetbal van vandaag, kunnen we zeker iets rapen in Staden. Hop naar volgende week, 14h in Staden

Volg ons via Facebook