• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 16-17-18 november 2018

Dames A: Famkes Westhoek Diksmuide Merkem - KSV Bredene 4-1

We wisten dat het vandaag een sterke tegenstander ging worden en de staat van het plein was ook niet al te denderend, dus het ging sowieso een heel moeilijke middag worden.

Een 1e helft met veel inzet, maar met weinig grote kansen aan beide kanten. Beide ploegen probeerden wel te voetballen, maar niet simpel op zo’n plein. 2 grote kansen voor Bredene op stilstaande fases, Sarah recht op de kruising en Alaia rakelings over. Merkem geraakt er dan toch eens door in minuut 42, de 1e grote kans eigenlijk. Maar het staat aan de rust wel 1-0.

2e helft komen we goed uit de kleedkamer. In minuut 51 kan Sarah de 1-1 scoren. We blijven druk zetten en zijn volgens mij op dat moment wel de betere ploeg, maar jammer genoeg zonder echt grote kansen. Bij een zeldzame uitbraak kan Merkem dan toch de 2-1 scoren in minuut 67. Kopjes naar beneden en 4 minuten later direct de 3-1. In de laatste 10 minuten waren we nergens meer en valt de ferm overdreven 4-1 nog.

Op naar volgende week

Dames B: VV Alveringem - KSV Bredene   4-2

Vandaag hebben we een eerste helft gespeeld waar we een 3tal open doelkansen hadden maar die we spijtig genoeg niet konden afwerken. We gingen dan ook rusten met een logische 0-0 . De tweede helft was niet meet wat de eerste helft was in een tijdspanne van 15 min komen we snel 3-0 achter en hadden we plots geen grip meer op de wedstrijd . Na de 3-0 kwamen we plots terug in de wedstrijd en dit werd bekroond met een mooi doelpunt van Céline Dept die de doelvrouw vanuit de 16 mooi klopte . Het geloof kwam terug als we een terechte strafschop kregen die werd omgezet door Céline en daarmee haar 2de van de middag scoorde. Met een 3-2 op het bord was er terug hoop met nog een 15 tal Min te spelen maar direct op de counter scoorde de thuisploeg de 4-2 en was de wedstrijd over en uit .Dames we hebben gevochten maar in de 2de helft liep er toch wat verkeerd zullen er het Woensdag over hebben . Op naar volgende week voor de wedstrijd tegen Oudenburg kop op dames blijven werken is de boodschap .

Heren A: FC Veldegem - KSV Bredene   3-3

Match 12 voor de heren, op naar een nieuwe poging om ongeslagen te blijven.

Ditmaal begonnen we zonder studieronde en na 12 minuten kwamen we op achterstand door een kopbaldoelpunt van Cocquyt.

Enkele minuten later was alles te herdoen voor Veldegem toen Kimpe na corner van Debeer een afvallende bal in doel verwerkte.

Bredene kwam beter en beter in de match en op het halfuur zorgde Debeer met een vrije trap voor de 1-2. Bredene ging zo met een voorsprong de rust in.


Net na de rust was er een mooie kans voor Kimpe maar doelman Vanthomme was attent.

In minuut 55 dom balverlies voor Bredene op het middenveld, mooie doorsteekpas van Vandemaele en dito afwerking door Buydaert.

Alles terug in evenwicht en voor Veldegem een boost om de match terug in handen te nemen.

Bredene kwam onder druk te staan en Ingelaere profiteerde maximaal door Veldegem op een 2-3 voorsprong te brengen.

Met nog een kwartier te gaan kookten de potjes meermaals over wat tot bitsige duels leidde.

In een zenuwachtig slot scoorde Debeer de gelijkmaker na mooi afleggen van Gombert.

Een punt waar Bredene perfect mee kan leven!


Zondag hebben we de derby thuis tegen Oudenburg, iedereen op post om 15u!

Blijven de heren ongeslagen??

• WELDRA MEER VERSLAGEN •

Volg ons via Facebook