• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 23-24-25 november 2018

Heren A: KSV Bredene - KWS Oudenburg   4-3

Bredene kon deze wedstrijd terug aanpakken met positieve stress zeker na het verlies van Varsenare op Rumbeke.

De partij begon evenwichtig maar in de 20ste minuut toch even opschudding toen Debeer een bal van Deprince van de lijn redde.

Een kwartier later volgde er een fout op Kimpe in de 16, wie anders dan Debeer miste niet vanop de stip. Bij Oudenburg kookten de potjes daardoor over en er volgde net voor de rust nog een dubbele boeking voor Polen en Grymonprez.

Zo ging Bredene met een overtal en een 1-0 voorsprong de rust in.


De 2de helft begon direct goed voor Bredene toen Luissint een voorzet van Brackx in doel kon koppen. Iets wat Bredene normaal niet meer in de problemen mocht brengen maar dit was duidelijk zonder de reactie van Oudenburg gerekend.

2 minuten na het doelpunt van Luissint scoorde Vancraeynest met een afgeweken vrije trap de aansluitingstreffer. Bredene schoot hierdoor efkes wakker met als gevolg een schitterende save van Boeten op kopbal van Gombert.

Toch oppassen voor de scherpe counters van Oudenburg dan maar en dit kwam ook uit toen Gilliaert na een mooie rush kon afwerken en zo Oudenburg de gelijkmaker bezorgde.


Een nerveus Bredene probeerde wel maar de afwerking bleef in gebreke en de verkeerde keuzes stapelenden zich op.

20 minuten voor affluiten volgde er terug een penalty na handsbal van Oudenburg. Debeer bleef terug rustig en zorgde voor de 3-2 voorsprong.

Toch bleef de wedstrijd spannend met enkele kansen heen en weer maar 4 minuten voor affluiten volgde er terug een penalty voor Bredene na fout op Gombert. Debeer liet zijn hattrick liggen en gunde de strafschop aan Tahiri, die belande mooi in het hoekje waardoor Bredene met 4-2 de schaapjes op het droge bracht. In de allerlaatste seconden scoorde Oudenburg toch nog de 4-3 toen een knal van Gilliaert via de knie van Debeer ongelukkig in doel belande.


Voor Bredene blijft het sprookje duren, voor Oudenburg zal het vooral belangrijk zijn om rustig te blijven om zo terug wat op te klimmen in het klassement.

Dames A: KSV Bredene - Cerkelladies Brugge   5-2

We begonnen in een andere opstelling vandaag en het was toch wat zoeken. Cerkel had de betere kansen en een zeer goede Tiffany Ryckewaerthield gelukkig lang de nul. We kregen zelf enkele kansen, maar cerkel kwam verdiend op voorsprong in de 30e minuut. We kunnen gelukkig nog gelijk komen net voor de rust via Tatjana Ryckewaert.

2e helft ging onze helft worden zeiden we in de kleedkamer (kantineploeg ;-)). Jammer genoeg kwamen we wel op achterstand in minuut 60 en enkele minuten later is er een dubbele save nodig van Tiff om ons van de 1-3 te houden. Dit was een kantelpunt in de match, samen met de wissel van Joke Van de Velde beginnen we eindelijk ons normale spel te spelen. We komen gelijk via Sarah Metsu op corner van wie anders dan Alaia Chaffart. Enkele minuten later diezelfde Alaia met de 3-2 en dolle vreugde bij de ploeg. We blijven doorgaan, Lisa met de voorzet en de jarige Audrey Vince Hallaertwerkt rustig af. De allerlaatste minuut is voor onze jonkie Kyara Deheegher. In haar eerste match, werkt ze in de laatste minuut een prachtige aanval af. 5-2 boeken toe en 3 puntjes

• WELDRA MEER VERSLAGEN •

Volg ons via Facebook