• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 26, 27 & 28 oktober 2018

U9A: Beker van België: KSV Bredene – KV Oostende   19–11

Donderdag stond de eerste wedstrijd in de voorrondes van de beker van België op het programma. Tegenstander is de grote broer en buur KV Oostende. Een echte derby dus. Winnen betekent een ronde verder. Verliezen is de onherroepelijke uitschakeling. Gelegenheidsscheidsrechter was niemand minder dan Club Brugge speler en kersvers Rode Duivel Brandon Mechele!

Trainer Mike selecteerde de volgende spelers:
Mathis Melis, ZyonCalcoen, Loïc Van Puymbroeck, Lander Tratsaert, Levi Pattyn, Liam De Knaep, Liam Vermeersch en Liesanne Loose.

Het eerste kwartier schoot Bredene fel uit de startblokken. Alle duels werden gewonnen en Liesanne tekende al snel voor een loepzuivere hattrick. Tweemaal Loïc en Liam De Knaep zorgden zelfs nog voor de 6-0 voorsprong. Bredene baas maar KVO kwam na hun zwakke start toch in de wedstrijd. Met twee tegendoelpunten gingen we met een 6-2 tussenstand voor de eerste keer rusten.

Het tweede kwartier ging Bredene door op hun elan. Via een eigen doelpunt van de bezoekers liep Bredene weer een doelpunt uit.Liesannewas vandaag goed bij schot en tekende in het tweede kwartier weer voor twee doelpunten. Liam Vermeersch pikte ook zijn doelpuntje mee en na nog twee tegendoelpunten gaan we met een 10-4 voorsprong rusten halfweg.

Het derde kwartier zou Bredene het iets moeilijker gaan krijgen. Lucky, de zwarte parel van KVO was daar de oorzaak van. De technisch fijnbesnaarde spits was een gesel voor onze verdediging. Met een hattrick zorgde hij toch voor de aansluiting. Maar Levi en Liam De Knaep zorgden met hun doelpunten toch nog voor wat afstand. Een minder kwartier maar we gaan toch nog rusten met een 12-7 voorsprong.

Het vierde kwartier begon niet zo goed voor Bredene want met twee doelpunten voor de bezoekers sloten ze aan tot 12-9! De wedstrijd was duidelijk nog niet gespeeld. Oostende dacht dat ze Bredene op de knieën gingen nu maar niets was minder waar. Zoals al vaker dit seizoen kunnen onze shotters als het echt moet altijd een versnelling hoger schakelen. Met een mix van mooi combinatiespel en powerplay scoorde Bredene zeven doelpunten op een rij via Liesanne (4) en Liam Vermeersch (3). De zege is binnen en die twee tegendoelpunten op het einde deden er niet meer toe. Een 19-11 overwinning en de kwalificatie voor de volgende ronde in de beker van België zijn een feit!

Proficiat boys and girl!!!

U9A: KSV Bredene – SK Eernegem   18–4

Vandaag startte de terugronde. Onze ongeslagen herfstkampioenen kregenhet bezoek vanSK Eernegem.In de heenronde gingen we daar winnen met 8-16. Doen onze boys and girl vandaag beter?

Trainer Mike kon vandaag rekenen op de volgende spelers:
Mathis Melis, ZyonCalcoen, Loïc Van Puymbroeck, Emile Deplacie, Arthur Proot, Levi Pattyn, Liam De Knaep en Liesanne Loose.
Liam Vermeersch had scoutsverplichtingen en kon niet meespelen.

Het eerste kwartier kwam moeizaam op gang. Eernegem zette de druk naar voren maar na het veroveren van de bal voetbalde Bredene niet goed uit in de tegenaanvallen. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong na een doelpunt van Loïc.
Vervolgens zette Eernegem de bordjes gelijk via een schicht uit de tweede lijn. Deze jongeman trapte de bal snoeihard via de onderkant lat in de linker bovenhoek. De bezoekers kwamen zelfs op voorsprong. Nadat onze doelman eerst heel knap plat ging op de schuiver naar de rechter benedenhoek, reageerde de aanvaller van Eernegem sneller op de rebound dan onze verdediging.
Mathis stond plots in een schietkraam en met enkele geweldige reddingen haalde hij enkele gemaakte doelpunten uit zijn doel en hield ons zo in de wedstrijd.
Bredene herpakte zich en zonder echt goed te spelen konden we via twee doelpunten van Levi het eerste kwartier afsluiten met een 3-2 voorsprong.

Het tweede kwartier was niet beter dan het eerste. Het voetbal was niet echt wat we gewoon zijn van onze balkunstenaars, maar op individueel talent vormt Eernegem nooit een bedreiging voor onze shotters. Loïc scoorde 4 keer op rij en Mathis bleef maar ballen pakken en hield zo zijn netten schoon. Met een 7-2 voorsprong konden we de rust in gaan.

In het begin van het derde kwartier kwam Eernegem op voorsprong en het was vanaf dat moment dat Bredene weer hun beste voetbal boven haalde. De combinaties kwamen weer zeer vlot en het gaspedaal werd terug ingedrukt. De thuisploeg combineerde zich telkens vlotjes naar de achterlijn van het doel van de bezoekers. Levi, drie maal Liesanne en Emile zorgden voor een 12-3 voorsprong maar de mooiste aanval van de ochtend moest nog komen. Zyon legt de bal breed op Emile, die terugkaatst op Mathis. Mathis schakelt de spits van de bezoekers uit en speelt de bal langs de lijn op de rechter flank. Spits Liesanne duikt de hoek in, Emile snijdt naar binnen en omdat Liesanne twee verdedigers op haar ziet komen, komt Levi vrij te staan op links. Liesanne legt breed en Levi werkt netjes af in de verste hoek. H.E.E.R.L.I.J.K. als alle stationnetjes aan de bal zijn geweest voor er wordt gescoord! Topklasse! Met 13-3 werd het derde kwartier afgesloten.

Het vierde kwartier begon zoals het derde van start ging, namelijk met een doelpunt van de bezoekers. En weer reageerde Bredene daar fel op. De thuisploeg bracht weer mooi voetbal. Liam haalde op zijn linkerflank de achterlijn en op de grootte van een zakdoek zette hij twee man in de wind. Vervolgens legde Liam achteruit met een forty-five dat Levi maar binnen te tikken had.
Liam, terug Levi en Arthur wisten nog hun doelpuntje mee te pikken en Liam tekende met het laatste doelpunt van de ochtend voor de 18-4 eindstand!

Proficiat boys and girl!!De studieronde duurde wat lang maar uiteindelijk hebben we als supporter weer knap voetbal gezien.
Donderdagavond 25 oktober volgt de wedstrijd voor de beker van België, thuis tegen de buren van KV Oostende.
Alle supporters trouw op post!

U12A: KSV Bredene – KFC Poperinge   7–0

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Poperinge op het programma. Na de eerste nederlaag van het seizoen te hebben geleden vorige week in Roeselare, waren onze jongens van plan dit recht te zetten en Poperinge moest het kind van de rekening worden. De heenwedstrijd werd met 5-7 gewonnen. Doen onze jongens het nu beter?

Gelegenheidstrainer Tom Coudeville moest vandaag doelman Kain missen en Dylan. Maxim en Matisse kwamen in vergelijking met vorige week er terug bij. Yelani viel geblesseerd uit tijdens de opwarming.
De Kern: Wout Vansteene, Milan Lefevre, Mats Boey, Matisse Coudeville, Jorden Roeygens, Maxim Melis, Ole Avereyn, AidenLenoir, IkerWynrocx, Théo Berg en Jelle Schreel.

Bredene was duidelijk baas in het eerste kwartier en bracht enkele mooie combinaties op de mat. Maxim hield zijn netten schoon en net voor affluiten scoorde Jorden het eerste doelpunt.

Het tweede kwartier ging Bredene verder op hun elan. De thuisploeg zocht steeds de voetballende combinatie en via Théo en Mats werd halfweg een comfortabele 3-0 op het scorebord geplaatst. Matisse werd in doel nauwelijks op de proef gesteld want Poperinge werd een tiental meter voor ons doel netjes opgevangen.

Hetderde kwartier verzwakte Bredene ook geen enkel moment. Er werd nooit gekozen om overhaast naar voor te trappen maar om telkens mooi van vanachteren uit op te bouwen en geen ploegmakkers over te slaan. Poperinge zorgde al voor iets meer gevaar dan in de eerste helft van de wedstrijd, maar via gepaste tussenkomsten van Théo in de voeten van de bezoekende aanvallers, en die plukbal waar hij de tegenaanval lanceerde wat tot het doelpunt van Matisse leidde, hield ook hij zijn netten schoon. Iker zette nog de 5-0 op het bord na ¾ wedstrijd.

Het vierde kwartier bleef in de lijn van de vorige drie kwartieren en na doelpunten van Wout en Ole stond na een uur spelen de 7-0 eindstand op het bord want ook Mats liet zich in doel niet verschalken.

Proficiat jongens met het voetbal dat jullie op de mat brachten en ook de gelegenheidsdoelmannen die Kain moesten vervangen. Het is niet eenvoudig om een doelman als Kain waardig te vervangen maar met de clean sheet hebben jullie deze taak waardig tot een perfect resultaat gebracht.
 

Volgende week zijn we bye dus iedereen kan ten volle genieten van de herfstvakantie!

U17: KSV Bredene A - KSK Steenbrugge A   8-4

Heren A-kern: KSV Diksmuide - KSV Bredene   1-3

De KSV heren trokken richting Diksmuide om hun tweede plaats met volle goesting te verdedigen. Zeker geen simpele opdracht want de ambities van Diksmuide liggen duidelijk niet in 2de provinciale.


Diksmuide kende de beste start en liet het balletje vlot heen en weer gaan, dit echter zonder kansen te creëren. KSV liet vooral teveel flankvoorzetten voor doel brengen wat voor nerveuze situaties zorgde voor de kooi van Sofean. Na 25 minuten kwam Bredene beter in de match met een doelpunt als gevolg op het halfuur. Mooie cross van Debeer, schitterende actie van Vanclooster dito afwerking door Tahiri.

10 minuten later was alles te herdoen, weer mocht er een voorzet vertrekken, dit keer via Devos en Laleman scoorde met een puike kopbal. Doelpunt die perfect te vermijden was maar... dit is ook voetbal.

1-1 aan de rust!


Johnny had de problemen duidelijk in het snotje en paste zijn opstelling aan in de rust, hij koos voor drie verdedigers. Bredene kwam hiermee duidelijk beter in de match maar kende wel wat meeval bij hun doelpunt in minuut 70. Een afgeweken schot kwam in de voeten van onze wakkere burger Jochen Tratsaert (vrijdagochtend iets minder) die geen genade kende.

1-2, nog 20 minuten te gaan.

Bredene bleef gaan en een kwartier voor tijd diende doelman Maes zich met een 2de schitterende redding te onderscheiden op vrije trap van Debeer. Uiteindelijk lukte Bredene toch de 1-3 in de laatste minuten na een goede voorzet van Pattyn, mooi afleggen van Raes en simpele afwerking van Vanclooster.


Gouden punten voor KSV Bredene, zo kunnen de heren mits wat meeval volgende week voor de periode spelen thuis tegen Roeselare.

Bij deze ook een pluim voor Joey Vanhoecke die ondanks zijn blessure heel veel doet voor deze groep!

Dames A: VK Egem B - KSV Bredene A   2-4

Op deze winderige zondagmiddag moest KSV de moeilijke verplaatsing maken naar Egem. 
Na 12 minuten komen we verdiend op voorsprong. Joke past mooi naar Alaia, die doorgaat en prachtig afwerkt. 
In de 17e minuut kan Egem op dezelfde manier tegenprikken. Hun spits neemt mooi de bal mee en werkt goed af. In de 39e minuut komen we zelfs op achterstand, met wat geluk kan de spits van Egem terug scoren, onhoudbare bal voor Tiff. Gelukkig kunnen we nog tegen scoren net voor de rust. De perfecte corner terug van Alaia en Sarah kopt binnen. De 2e helft zetten we bijna constant druk, maar zoals we de voorbije weken geleerd hebben, blijft het opletten voor de counters van Egem. Gelukkig is het geluk eens aan onze kant vandaag. In de 70e minuut een pas van Audrey naar Sarah, die legt af naar Silke. Silke met de perfecte voorzet en Audrey kopt onhoudbaar binnen. Paar minuten later wel wat bibberen toen de spits van Egem doorgaat op Tiff, gelukkig kan Tiff met de nodige pijn de match uitspelen. In de 88e minuut valt uiteindelijk het beslissende doelpunt. Alaia met de individuele actie en 2-4.

Na onze match konden we nog 30 minuten onze B ploeg naar de overwinning schreeuwen. Terug een goede zondag voor de dames vanBredene.


Volgende week 2x thuis tegen Reningelst, met donderdag de kwartfinale voor de beker

Dames B: VK Egem C - KSV Bredene B   0-2

Dames proficiat met deze zege is een welverdiende zege die we verdiend tot een goed einde gebracht hebben . We speelden een zeer goeie eerste helft met een verdiende 0-2 ruststand . Eerste doelpunt werd gemaakt door Tizjana die als spits werd uitgespeeld door de afwezigheid van Celine en die dat zeer goed heeft gedaan heeft met een doelpunt als bekroning . De 0-2 werd gemaakt door Chayenne die een terechte strafschop mooi omzette . De tweede helft speelden we wind tegen en dat was het teken voor Egem om iets gevaarlijker te worden wedstrijd werd evenwichtig maar zonder enige kansen voor de thuisploeg . Het was zelf wij die nog een paar keer gevaarlijk konden tegen prikken maar zonder echt gevaarlijk te zijn geweest . Gezien nog een aantal min puntjes die gebeurd zijn de 2 de helft mogen we zeker niet ontevreden zijn van onze wedstrijd . Ook voor het eerst dat we de 0 houden ons niveau gaat steeds de hoogte in dat beloofd voor de volgende wedstrijden die eraan komen . Ook het vermelden waard de spelers van de A ploeg die als een blok achter ons stonden TOP . Op naar volgende Vrijdag om terug vol voor die 3 punten te gaan 

Volg ons via Facebook