• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 28, 29 & 30 september 2018

Heren beloften: KSV Bredene - KSV Jabbeke

Onze beloften kenden vrijdag een vlotte overwinning 3-0 tegen KSV Jabbeke en staan nu op een mooie gedeelde tweede plaats. De doelpunten werden gemaakt door Viktor Bohn (2x) en Noa Vanpraet, dankzij een secure doelman Sam Vanthomme behaalde de ploeg een eerste clean sheet dit seizoen.

Dikke proficiat aan de ploeg van Tom Coudeville!!

U7: VV Koekelare - KSV Bredene

De U7-rakkers van team Kenny duwden vandaag op VV Koekelare het gaspedaal in en legden terug enkele knappe combinaties en verfijnde dribbeltjes op de mat. Al snel merkten ze dat ze ook deze ploeg terug het volledige veld gingen tonen. Linkerbeen , rechterbeen , het maakte geen verschil. De ballen gingen na veel collectief spel richting het doel van de tegenstander. Gelukkig had VV Koekelare de kracht in de beentjes om met de lange bal te spelen, zodat ze toch aan het Bredense doel kwamen. Terug een dikke proficiat aan onze jonge vedetten en niet te vergeten toptrainer Kenny ! Deze 7 jongens legden de ballen in het net : Levi, Milan, Jef, Mauro, Xiebe, Kobe en Rens.

U7: Zandvoorde - KSV Bredene

Deze ochtend stonden de gastjes van trainer Maxime klaar om zich volledig te geven tegen Zandvoorde. Enkele spelertjes hebben wat pyn doorstaan maar hielden zich toch sterk. Ze zetten een mooie prestatie neer tegen een sterke tegenstrever.

U9A: KSV Bredene - FCE Kuurne

KSV Bredene U9A – F.C.E. Kuurne U9A: 12 – 10

Na de felbevochten zege van vorige week in en tegen Diksmuide mochten onze jongens en meisje met veel vertrouwen Kuurne ontvangen. Kuurne kon na hun drie competitiewedstrijden eveneens een goed rapport voorleggen zonder nederlagen, en waren niet van zins om deze wedstrijd als een, plezieruitje aan zee, te gaan opvatten.

Trainer Mike kon vandaag rekenen op de volgende spelers:
Mathis Melis, Zyon Calcoen, Loïc Van Puymbroeck, Liam De Knaep, Arthur Proot, Liam Vermeersch, Levi Pattyn en Liesanne Loose.
Emile Deplacie kreeg deze wedstrijd rust maar was wel aanwezig om zijn ploegmaats te komen aanmoedigen. Mooi Emile!

Het eerste kwartier nam een fel startend Kuurne de thuisploeg onmiddellijk bij de keel. De stevige jongens uit Kuurne zetten hoog druk en hielden zo het spel op de helft van de thuisploeg.
Dat resulteerde al gauw in een 0-2 tussenstand. Bredene probeerde zich terug in de wedstrijd te knokken en toen Levi op de rechter flank in balbezit kwam, forceerde hij de verdediger van Kuurne zijn scherpe voorzet in eigen doel te verwerken. Voor de rust konde de blauw-witten uit het Kortrijkse nog eenmaal prikken en tekenden zo voor een 1-3 stand.

Het tweede kwartier kwamen de jongens van Mike iets scherper voor de dag. Mathis mocht met een doeltrap de bal in het straatje spelen richting Levi. Levi maakte goed gebruik van de gecreëerde ruimte en tekende zo voor de aansluitingstreffer. De gelijkmaker was een copy-paste van het doelpunt ervoor met dezelfde acteurs. 3-3 en alles te herdoen dus. Kuurne kon nog net voor rust terug scoren maar Bredene kreeg meer en meer grip op de wedstrijd.

Het derde kwartier maakte Bredene het spel maar achteraan lieten ze toch iets te veel ruimte. Totaal tegen de gang van het spel in mochten de bezoekers van dichtbij de 3-5 en de 3-6 tegen de netten knallen. Bredene bleef niet bij de pakken zitten en begon terug te knokken. Liam De Knaep dichtte de kloof een beetje maar toch slaagden de bezoekers er in toch nog eens te scoren. Liesanne, het toonbeeld van wilskracht, tekende met twee doelpunten voor een 6-7 tussenstand net voor het einde van het derde kwartier. Vooral die rush en de overhoekse afwerking bij het laatste doelpunt mocht zeker worden gezien. Bredene heeft nu volledig de wedstrijd in handen maar morst toch nog iets te veel met de kansen.

Het vierde kwartier beloofde veel doelpunten op te leveren. Arthur mocht in zijn eerste wedstrijd voor het team van trainer Mike zijn naam op het scorebord laten zetten door de gelijkmaker te scoren. Liam Vermeersch miste een dot van een kans en het was op de tegenaanval daar op dat de bezoekers weer een doelpunt uit liepen. Kuurne bleek niet meer bestand om die hoge druk van Bredene te kunnen blijven opvangen. Levi tekende met zijn vierde en zijn vijfde doelpunt van de ochtend voor de 9-8. Voor het eerste in de wedstrijd kwamen we op voorsprong en dat was eigenlijk meer dan verdiend. Liam Vermeersch vergrootte de voorsprong door met twee doelpunten de tussenstand op 11-8 te brengen. Kuurne toverde nog met het laatste beetje energie dat ze nog in hun hadden twee doelpunten uit hun mouw en sloten zo aan tot 11-10. De wedstrijd was duidelijk nog niet gespeeld. Maar, man van de match, Liam Vermeersch knalde zeer overtuigend de bevrijdende 12-10 eindstand staalhard tegen de netten. Boeken toe en de vierde zege op rij is een feit. 

Poficiat boys and girl!!
Vandaag hebben jullie bewezen dat niet alleen met mooi voetbal wedstrijden worden beslist maar ook met een roestvrij stalen wil.

Volgende week staat de verplaatsing naar Beernem op het programma. 
Alle supporters trouw op post.
 

U12: Dosko St-Kruis - KSV Bredene

Verslag van de match Dosko St-Kruis -U12 Steve beste sympathisanten supporters, familieleden, vrienden, Om het kort uit te drukken het was een match met nagelbijtende momenten, momenten van vreugde, momenten van hoogtes en laagtes. Laten we er geen doekjes om winden het was een match waar dosko st kruis zich niet aan verwachte. 

 

* de opwarming

Zowel bij Dosko als bij Bredene werd de opwarming gegeven op hetzelfde tempo maar toch merkte je dat de tegenstander stiekem een glimp werpte op de toppers. Vanuit hun ooghoek sloegen ze de toppers waar. Bleek dat dit nodig was naar het einde toe maar dat lees je zo wel

 

*1STE KWART

Het eerste kwartier werd in gang gefloten rond 9u35 door Bart Roeygens die als sympathieke ouder Dosko st kruis uit de nood wou helpen bij gebrek aan scheidsrechter. Dikke duim voor Bart die een faire en leuke wedstrijd floot, streng en rechtvaardig. Het was gelijk boem en erop de hel barste los van de eerste minuut. Op speelse wijze werd met de bal getoverd waardoor er al vlug scheenbewegingen en draaitjes gemaakt werden, pirouettes ontbraken maar zou geen zicht zijn geweest. Dosko was wel de meest gevaarlijke ploeg niet zijnde door techniek en vastberadenheid maar lange ballen en verre trappen. Gelukkig was onze keeper Kaïn vanaf de eerste minuut wakker en gingen zo een paar lage ballen al in min 3 en 4 in een corner gewerkt . De wedstrijd zelf evolueerde snel met een uitdrijvend Bredene die gevaarlijk langs de zijlijn op loer naar de counter was die het eerste doelpunt zou opleveren. De eerste kans op doel van Bredene ging nipt naast. In de zesde minuut maar niettegenstaande lag Dosko ook op de loer waaruit een kans kwam in de 8ste minuut uiteindelijk wierp de counter zen vruchten af voor Bredene. In de 10 de minuut slopen onze toppers voorbij hun mannetje, waarna Matisse de bal vanaf de zijkant heerlijk plaatste. De 0_1 stond op het bord heeeeeeeeeeeerlijk voetbal! Wat Dosko ook probeerde de eerste helft was in de pocket

 

* 2DE KWART

ai ai ai of beter gezegd jahoeweere, dit was voetbal van de bovenste plank met al gelijk de toppers die druk zetten, boenk patat, een kans in min 16 voor Bredene maar helaas geen doelpuntje. Dosko moest en zou oprukken in bedevaartstijl en met het mes tussen de tanden kwamen ze tot aan de middellijn en een paar stapjes verder boem trap op doel heerlijke safe door Kaïn en we zijn pas in min 19 op de klok. Ook in min 20 lap van drie stappen over de middellijn weer een trap, maar de keeper was alert, heerlijk weggewerkt door de keeper. Maar ook Bredene liet zich niet kennen hoe wapen je je het beste tegen een ploeg met lange trappen? Juist slim en technisch terug sjotten met als resultaat in min 23 en 24 kansen voor de toppers maar ook Dosko beschikt over een lenige en vooral grote keeper hun geluk in deze match. In min 25 werd het Dosko net wat te rap en werd een duwtje (licht ) terecht gefloten. Het was hun enige kans om de sterke toppers af te stoppen, helaas de vrije trap belande naast doel maaaaarrrrrrrrrrr wat Dosko dus al vanaf min 1 liet zien, een klein momentje van onoplettendheid een man niet in de gaten houdend kan nefast zij zo sloop Dosko voorbij hun mannetje en knalde hun speler van ver een leuke trap naar het doel. Onze keeper probeerde nog maar het baatte niet sommige ballen kun je gewoon niet pakken of onderscheppen. Zo werd het 1_1 met nog 5 min op de klok. Er volgden nog een paar hoekschoppen voor Dosko, het was hun hoekschop dag, maar geen enkel toppertje liet zich kennen. Posities en spelers werden gedekt en ballen heerlijk weggewerkt. we gingen dan ook rusten met een 1_1 score

 

* 3DE KWART

Die begon zoals de andere twee helften direct het mes tussen de tanden en aan beide kanten veel geloop, uitbreken inzakken, naar achter, uitbreken, inzakken. Als je denkt dat je van tennis last in de nek krijgt wel voetbal daar kan je dat ook van hebben geloof me maar. We zagen een technisch sterk Bredene die kansen bijeen voetbalde in de 2de de 3de 5de de 9de, 10de minuut maar soms wil of kan het er niet in. Toch lof en eer voor hun prestaties in dat kwartier. Dosko zag ook nog even de andere kant van de middelijn maar weer een verre trap en een wakkere Kaïn. het resultaat na 45 min 1_1

 

* 4DE KWART

Hier zouden menige ploegen echt jaloers van zijn. De teamspirit en gedrevenheid aan beide kanten was dan ook groot, heel groot met een doelkans voor Dosko. Na amper 10 sec, maar Kaïn stak er een stokje voor. Bredene die gevaarlijk op de loer ligt en doordraafde. Die kruisvaarders uit het Brugse konden hen niet stoppen, het ging snel, heel snel maar de keeper legde de bal keurig naast zich in een hoekschop. De toppers lanceerden de bal in ware "can't touch this" style hoog en droog over de verdediging en jawel Matisse "can touch it" hij liep de bal als het ware binnen de 2_1 staat op het bord. In de 48ste minuut en dan vanaf min 4 tot en met 13 een oprukkend Dosko, maar een wakker Bredene. Waarbij Dosko al eens durfde aan het truitje hangen. Hun beste beentje iets te ver voorsteken maar het hielp hen niets. Het alziende oog van Bart had het in de gaten en werd terecht bestraft of erop gewezen dat dit niet kon. Een corner, een vrije trap, een corner het werd spannend heel spannend. Ballen van de lijn weggehaald, weggekopt, weggesjot noem het maar je zag het. Met nog 1 minuut op de klok leek het erop dat Bredene het zou volhouden. Teamspirit, wilskracht, temperament! Helaaaaaaas, 15 sec voor tijd vanuit een corner gebeurde het ondenkbare, een bal hoog gegeven vanaf de zijkant belande tegen de vingertoppen van de keeper, die hem snel rechtop zette om de volgende kopbal weer tegen te houden maar zo snel als die weg botste kwam een voet voor Dosko als verlossing. In het tumult en heisa van verdedigen sloop de bal net over een recht springende keeper en kreeg Dosko zen gelijkmaker. Niks aan te doen, echt niet, onze toppers hadden alles gegeven. Het einde klonk door het fluitje, de veldslag was gedaan. Geen winnaars, geen verliezers, maar een gelijkspel.

 

We kunnen wel stellen dat Bredene de dominerende ploeg was Het was een top match.

U17: Dosko St-Kruis - KSV Bredene

Dosko Sint Kruis - Ksv bredene U17 Eindstand : 1-2 Ksv bredene u17 ( Provenciale ) a had een verplaatsing naar Dosko Sint- kruis en kwam vlot op voorsprong door Owen en de 2 de goal werdt er in gekruld vanaf de corner en zo belande de bal in doel door Thimo Proot. Helaas lukte het niet voor bredene om geen tegengoal te slikken en werdt er nog gescoord. Zo nam de u17 van Bredene de 3 punten verdiend mee naar huis.

Heren A-kern: Rumbeke - KSV Bredene

Onze heren mochten zich opmaken voor de match op Rumbeke dat net een nieuw kunstgrasterrein onder de voeten kreeg.
Rumbeke is samen met Diksmuide de favoriet voor de hoofdvogel en onze heren maakten zich dan ook op voor een moeilijk treffen.
Met 10 op 12 heeft onze groep genoeg vertrouwen in de benen om er een mooie wedstrijd van te maken.

Al vroeg in de wedstrijd kon Jens Kimpe de score openen met het hoofd na voorzet van Jurgen Debeer. Rumbeke herstelde het evenwicht in de 16de minuut na een lichte fout van Jochen, Vandewege zette deze feilloos om. Tot aan de rust ging het spel mooi op en neer maar Vonck en Ghys lieten zich niet meer verrassen.

De tweede helft was nog maar net op gang gefloten en er was al een schitterende parade nodig van Sofean, die mooi de bal uit de winkelhaak zweefde.
In minuut 62 was er terug Jens Kimpe met zijn vierde van het seizoen, dit keer op voorzet van Mo Tahiri. Veel tijd om te genieten was er niet want na een actie van Rioli op de rechterkant werkte Tyvaert mooi af. Rumbeke putte duidelijk vertrouwen uit dit doelpunt en begon de druk op te voeren met een schot op de paal als gevolg. In minuut 82’ was het dan toch raak na penalty, opnieuw afgewerkt door Vandewege. Dit keer na een fout van Jason al dan niet binnen het strafschop gebied. Bredene bleef niet bij de pakken zitten want 2 minuten later was er de goal van Tahiri.
3-3 een uitslag waar Bredene zeker mee kan leven want we blijven zo op een gedeelde eerste plaats samen met Heist.

Laat dit nu onze nieuwe tegenstander zijn voor volgend weekend met de eerste plaats als inzet.
Dus iedereen op post voor deze topper op zondag 7 oktober om 15u te Bredene!!!

Dames A: Oudenburg - KSV Bredene

Onze dames A ploeg moest vandaag naar Oudenburg. Onze dames begonnen goed aan de match en drukten Oudenburg achteruit. De 1e goal viel uiteindelijk via Alaia die na een solo actie met links mooi afwerkte. De 2e goal was een aanval van rechts, Joke ging goed door, leverde een prima voorzet af en audrey kopte binnen. De 3e goal was een aanval uit het boekje. Tiffany met de perfecte uittrap naar Sarah, Sarah onmiddellijk naar Joke en bam 3-0 ruststand.

De 2e helft speelden onze dames verder zoals in de 1e helft. Sarah scoorde de 4-0 van ver buiten de 16 in de haak en de 5-0 viel via een assist van Alaia naar Lisa.

Jammer genoeg kon Oudenburg nog de 1-5 scoren.

Goed gespeeld dames

Dames B: KSV Veurne - KSV Bredene

Verslag  KSV Veurne - KSV Bredene B.

Onze dames begonnen goed aan de match, met in de 1e minuut al een kans voor Céline. Veurne kwam niet tot bij Kjenta, maar toch was het 20 minuten wachten op de 1e goal. Tizjana begon aan een solo actie vanop de eigen helft en legde zalig af naar Kaily die mooi afwerkte. De 0-2 kwam er na een actie van Kyara, ze legde af naar Charlotte die van buiten de 16 haar kans greep en de bal via de paal in doel zag belanden. We waren al helemaal klaar om de rust in te gaan met een 0-2 voorsprong, maar Veurne kwam er uitzonderlijk eens uit en hun spits trapte van ver mooi over Kjenta. Een domper om zo de kleedkamer in te gaan. Na de rust waren de meisjes nog wat aangeslagen en al het goede van de 1e helft was even weg. Het werd snel 2-2 en na 70 minuten was de stand zelfs 3-2. Voor de supporters was het bang afwachten ofdat de meisjes terug een vuist konden maken. Gelukkig kwam die er ook en bij een mooie vrije trap van Chayenne kon Céline alleen op de goal afgaan, ze omspeelde de keepster en het werd 3-3. Met nog 10 minuten te gaan was het alles of niets, maar de dames kwamen er gelukkig terug helemaal door. Chayenne terug me de assist en Céline terug op de juiste plaats, 3-4 en dolle vreugde bij de dames. Ze speelden de match goed uit en gingen verdiend de 3 puntjes vieren.

Fier op jullie

Volg ons via Facebook