• ONE OF THE POSTS •

Wedstrijden 5, 6 & 7 oktober 2018

Heren Beloften: KWS Oudenburg - KSV Bredene

Na 5' was het al onmiddellijk raak. 0-1 voor ksvb door joey vanhoecke. Wie dacht dat we vertrokken waren kwam bedrogen uit. we gingen een heel moeilijke eerste helft tegemoet. Na een schitterende owngoal van thomas verhaeghe werd het 1-1 en nog voor de rust waren we op achtervolgen aangewezen 1-2 na een mooie individuele actie van oudenburg. jammer genoeg moest joey vanhoecke net voor de rust staken met een blessure. na een dubbele wissel in de rust starten we nog slapper aan de 2de helft. na 2 corners en 2 ballen die van de lijn gered werden schoten we eindelijk wakker. na een verre bal van sam kon davud zich goed doorzetten en scoren in zijn 1ste wedstrijd voor de beloften. vanaf dat moment namen we de bovenhand en konden we snel de 3-2 scoren via robbe. nadien gingen we nog even nonchalant de bal rond tikken maar gelukkig kon laurens de laatste stress bij de trainer en delegee wegnemen door een 4keer te potten voor ksvb en zo konden we de wedstrijd rustig uitspelen.

een al bij al verdiende overwinning tegen in de 1ste helft uitstekend oudenburg maar na de rust moesten ze de wet van de sterkste ondergaan en waren ze ook fysiek onmachtig om ons nog pijn te doen. zo blijven we bovenaan meedoen en hopelijk kunnen we dit niveau nog even aanhouden.

 proficiat boys

U7: KSV Bredene - SK Eernegem

Vandaag konden de U7 bengels op het thuisveld eens hun kunnen tonen aan SK Eernegem. In de kleedkamers werd al snel duidelijk dat ze er veel zin in hadden en konden ze niet getemd worden. Eens op het veld zag je terug de concentratie op hun gezicht en de gedrevenheid om te schitteren. De eerste 10 minuten moesten ze echter wat in de match komen en merkten ze snel dat ze dit niet zomaar cadeau gingen krijgen. Eureka! Voetballende tegenstand! Het duurde niet lang of ze speelden weer mooie driehoekjes, voorzetten en dribbels uit de mouwen. Het niveau van de match ging onmiddellijk, zoals de temperatuur, de hoogte in. De bal ging goed van de ene zijde naar de andere, waardoor we eigenlijk wel kunnen zeggen dat dit misschien een nipte overwinning was? Trainer Glenn en Andy namen vandaag de volgende 7 toppertjes onder hun hoede : Kobe, Levi, Rens, Milan, Jef, Xiebe en Mauro.

U9A: VVC Beernem - KSV Bredene

VVC Beernem U9A – KSV Bredene U9A: 8–20

Vandaag mochten onze jongens en meisje op bezoek bij VV Cercle Beernem, de fusieclub van VV CercleOedelem en KSC Beernem. Met 12 op 12 na 4 wedstrijden waren de verwachtingen weer hooggespannen om na deze wedstrijd met 3 puntjes er terug bij richting kust te trekken.

Trainer Mike kon vandaag rekenen op de volgende spelers:
Mathis Melis, ZyonCalcoen, Loïc Van Puymbroeck, Emile Deplacie, Arthur Proot, Liam Vermeersch, Levi Pattyn en Liesanne Loose.
Liam De Knaep kreeg deze wedstrijd rust maar was wel aanwezig om zijn ploegmaats te komen aanmoedigen.Top Liam!

Het eerste kwartier waren onze voetballertjes FE-NO-ME-NAAL!!! Een armtierig voetbalploegje uit het Brussels hoofdstedelijk gewest verklaarden enkele jaren geleden van zichzelf “champagnevoetbal” te brengen. Tja…
Maar wat onze boys and girl daar tentoonstelden was champagnevoetbal van het merk Heidsieck 1907. Het beste van het beste! Eéntijdsvoetbal, spelletje van kant verleggen, bal in de ruimte van de lopende speler spelen, alle stationnetjes die de bal hebben aangeraakt voor er werd gescoord… Alle ingrediënten waren aanwezig. Als supporter worden we dit seizoen al vaak verwend maar dit was nog stapje hoger dan wat we gewoon zijn. Met 3 doelpunten van Loïc, 2 van Liesanne en eentje van Levi gingen we met een 2-6 voorsprong de rust in. Enkel een afgeweken bal en een raket uit de tweede lijn kon onze verdediging en doelman in verlegenheid brengen. Voor de rest had de thuisploeg weinig in de pap te brokken.

Het tweede kwartier was van hetzelfde niveau. Na een studieronde van een 3-tal minuutjes waren de ingevallen spelers ook al helemaal mee in de goeie flow. 4 keer Liam Vermeersch, 2 maal Arthur en doelman Mathis die ook zijn doelpunt scoort op “corner 2” tekenden voor een 5-13 stand halfweg de wedstrijd. De bezoekers waren op weg om de thuisploeg de ultieme vernedering te gaan bezorgen.

Maar het derde kwartier was het niveau van het voetbal niet meer van de kwaliteit van een dure champagne, maar van… kidibul.
Het niveau van onze shottertjesdaalde naar het niveau van de thuisploeg. Een goede ploeg laat voetbal toe, maar een zwakkere tegenstander kan soms ook het voetbal er uit halen. Toch vreemd na twee kwartieren zo te domineren. Het is nu niet dat Beernem aanstalten gaf om de wedstrijd te gaan overnemen, want met doelpunten van Arthur, Emile en Levi en slechts één tegendoelpunt werd het derde kwartier nog steeds op punten gewonnen. Tussenstand: 6-16

Het vierde kwartier startte niet beter dan het derde. Het voetbal van de eerste twee kwartieren bleef nog steeds uit en de angel bleef uit de wedstrijd. We lieten ons een beetje in slaap wiegen en dat resulteerde in 2 tegendoelpunten. Met nog een 7-tal minuten op de klok maande trainer Mike zijn troepen aan om nog éénmaal het gaspedaal in te drukken. De laatste eindsprint werd ingezet en met twee doelpunten van Loïc en twee van Liesanne stond de 8-20 eindstand op het bord.

Poficiat boys and girl!! Met 15 op 15 hebben jullie nog steeds het maximum van de punten.
Topvoetbal gezien vandaag. Ook een gecontroleerd dipje maar op het einde werd het allemaal terug rechtgezet.
Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Zwevegem op het programma.
Alle supporters trouw op post!

U12B: KSV Nieuwpoort - KSV Bredene

U12B gaat strijdend ten onder Ksv Nieuwpoort B startte furieus aan de wedstrijd. Ze lieten de bal uitstekend rond gaan en voetbalden enkele mooie kansen bij elkaar. Onze jongens graafden zich in en kwamen er een paar keer counterend uitstekend uit. Ondanks de druk en de goede uitbraken eindigde het eerste kwartier op 0-0 dankzij een paar goeie interventies van onze doelman. Het tweede kwartier startte Nieuwpoort furieus. Al vlug volgden de eerste kansen en het eerste doelpunt. De jongens van Bredene verloren even de concentratie en werden positioneel even van het kastje naar de muur gespeeld. De 2-0 en 3-0 volgden dan ook in het 2de kwartier. In het 3de kwartier toonden onze jongens hun Grinta en kwaliteiten. Ze legden goeie combinaties op de mat en herstelden het evenwicht. De jongens van Nieuwpoort moesten even gas terug nemen. Halverwege het derde kwartier kregen onze jongens waar ze recht op hadden. Een oververdiend doelpunt. Het 4de kwartier wilden onze jongens weer vlammen. Met veel inzet en bij wijlen uitstekend voetbal drukten ze Nieuwpoort even in. Halverwege het 4de kwartier voetbalden onze jongens de aansluitingstreffer bij elkaar. Onze jongens streden tot het einde, maar konden echter de goeie thuisploeg niet meer verschalken. Onze keeper behoedde Bredene tevens op het einde nog voor een verdubbeling van de achterstand. 3-2 was de eindstand. Onze jongens mogen fier zijn op hun prestatie en de geleverde inzet.

U17A: KSV Bredene - SK Eernegem

KSV Bredene U17A - SK Eernegem U17A Eindscore : 5-0 Gezien de stand in de rangschikking werdt ons een zware wedstrijd verwacht maar werdt in werkelijkheid een makkelijke overwinning. Vanaf de eerste minuut hadden we al goed druk gezet naar voren zodanig dat ze niet konden voetballen. En dat werdt bekroond met 2 vrije trappen buiten de 16 meter deze 2 vrije trappen werden gescoort door een goed spelende Thimo Proot. Eernegem kon maar enkele keren dreigen maar zonder groot gevaar. Zo kwam bredene de rust in met een 2-0 voorsprong. De 2 de helft pakten we aan zoals de 1 ste helft met een goede druk naar voor. Met als resultaat dat er een mooi doelpunt werdt gemaakt door Migel Vandenbroucke. De wedstrijd verliep vlot en bredene gaf amper kansen aan Eernegem. De 4-0 kwam door Yenko Hoste die een hoekschop rechtstreeks binnen trapt . Toen kwam de 5-0 door een hoekschop die Yenko Hoste voor het doel van Eernegem liet belanden en die Justin Devriese proper binnen kopt. Ondanks dat we geen scheids hadden heeft onze T.V.O Werner een zeer correcte wedstrijd gefloten.

Heren A-kern: KSV Bredene - KFC Heist

Deze topper begon vrij zenuwachtig met een studieronde van 15’ als gevolg. De eerste kans was voor Bredene maar doelman Maertens pakte het schot van Debeer na een mooie actie van Kimpe. 5 minuten later hetzelfde verhaal nu echter afgeblokt door de verdediging van Heist.

In minuut 30 terug Debeer met een afstandsschot gepakt door Maertens. De eerste kans voor Heist kwam er na corner van Meert in minuut 33, net naast gekopt door Maene. 5 minuten voor de rust was er nog een grote kans voor Brackx die alleen op de doelman kon afgaan maar het sluitstuk van Heist stond pal. 0-0 aan de rust maar het verdiende doelpunt voor Bredene bleef uit!

Onze coach Johnny Nierynck bleef de manschappen aanmoedigen en drukte hen op het hart dat het doelpunt wel zou komen.

Dylan en Jens hadden dit goed begrepen en in minuut 47 stond het 1-0 na een diepe bal van Dylan vakkundig door Jens in het mandje gedropt.

Beide ploegen hadden er veel zin in en bleven op een hoog niveau acteren met keiharde duels als gevolg. In minuut 65 actie van Jens en Heist diende aan de noodrem te trekken met een penalty als gevolg voor Bredene! Debeer nam zijn verantwoordelijkheid en werkte koel af, 2-0.

Boeken toe denk je dan maar dit was zonder Rens Maene gerekend die mooi de 2-1 binnenkopte met nog een kwartier te gaan.

Enkele minuten later kon Gianni de match beslissen na actie van Dylan maar de doelman van Heist had nog een ultieme redding in petto.

Dit was het moment voor Heist om het pedaal in te drukken en nog volop voor de gelijkmaker te gaan.

Die kregen ze ook in de allerlaatste minuut na corner van Meert, staalhard binnengekopt door de ingevallen Elferinck.

Op basis van het spel een verdiende gelijkmaker maar Bredene had duidelijk de beste kansen in deze wedstrijd, een pluim voor beide trainers om te willen voetballen want daardoor waren de supporters de winnaar van deze wedstrijd!

Volgende week wacht er ons opnieuw een moeilijke wedstrijd op KSV De Ruiter maar de ploeg is er klaar voor!

Dames A: KSV Bredene - KFC Heist

Onze dames moesten het vandaag opnemen tegen Heist, 1 van de titelkandidaten uit de reeks. Voor trainer Michael was het terug wat puzzelen na de blessure van Audrey en we blijven dit seizoen niet gespaard van het vele blessureleed. De dames begonnen dan ook zenuwachtig aan de partij en de eerste 15 minuten was Heist baas over de match. Na 20 minuten begon Bredene het evenwichtig te herstellen zonder echt grote kansen aan beide kanten. De 2e helft was het eenrichtingsverkeer. Onze dames bleven geparkeerd op de kant van Heist, met enkele grote kansen. Joke op de paal, Sarah net over, Alaia haar vrije trap net over. Telkens net niet en het was opletten voor de counters van Heist. En in minuut 86 krijgt Heist een corner, bal blijft hangen en bokst tegen de knie van de kapitein van Heist. BAM, 0-1 en heel Bredene baalt! Onze dames proberen nog en claimden in de laatste minuut nog een penalty, maar de ref zag er een geen fout is. Eindstand 0-1 en heel de ploeg ontzettend teleurgesteld. Maar we hebben getoond dat we de top van 1e provenciale aankunnen. Zondag wacht ons terug een moeilijke verplaatsing naar het nog altijd ongeslagen Staden.

Volg ons via Facebook